Livsmedelsdagen 2020

Hej Biodlare!

Den 4 februari anordnar Länsstyrelsen en dag om Livsmedel.

Målgruppen är små och medelstora livsmedelsföretag.

Kostnad är 500kr plus moms (fika och lunch ingår).

Sista anmälningsdag: 25 januari (Anmälningstiden förlängd från 6:e)

Frågor: Erika Kvarnlöf, erika.kvarnlof@lansstyrelsen.se, 010-224 53 17
Frida Bengtsdotter, frida.bengtsdotter@lansstyrelsen.se, 010-224 52 11


Program

Välkomstfika från klockan 9:00

Programmet startar 9:30

Samverkan i länet – varför är vi här idag?

– Berit Mattsson Västra Götalandsregionen & Ingrid
Guldbrand Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

Då. Nu. Sen.

– Fredrik Fredrikson, Länsstyrelsen i Västra Götalands län ger oss en historisk bild av länet och livsmedelsproduktionen. En samtida bild och en tanke om vart vi är på väg.

Hur omvandlar du hållbarhet till lönsamhet och
affärsmöjligheter?

– Jens Berggren, Hållbarhetsstrateg LRF

Lokal mat i offentliga kök

– Lidköping kommun berättar om upphandling och
möjligheten för lokala livsmedelsproducenter att delta.

Samarbete mellan restaurang och lokal producent för att få ut mer lokala produkter.

– Hvita Hjorten och Bramleys – hur bygger du ett varaktigt samarbete?

Från ax till limpa. Samverkan mellan primärproducent och förädlare.

– Lögens kvarn tillsammans med Lottas Bak & Form.

LUNCH med lokala råvaror

Sjömat – unika värden i Västerhavet

– Havstenssund Ostron och Scanfjord. Nyttja de naturgivna resurserna i länet och de mervärden de ger i kretsloppet.

Nya produktionssystem och ny teknik

– Pond Fish and Greens & Nordamark. Aquaponi & vertikalodling, en del av framtidens odlingssystem

Naturbeteskött – Naturvård som affärsmöjlighet

– Lyröns Entreprenad, småskaligt med flera ben, Johan Larsson, köttproducent och naturvårdare samt Anders Karlsson, professor i köttvetenskap på SLU.

Aktivitetstorg inklusive FIKA

.Utveckla verksamheten med kunden i fokus
.Hitta samarbetspartners
.Finansieringsmöjligheter och produktutveckling
.Regler & villkor – vad gäller vid livsmedelsproduktion?
.Naturbeteskött – föreläsare deltar och svarar på frågor
.Försäljning offentliga kök

Panelsamtal. Affärsmöjligheter kopplat till framtidens mat

– Lisa Lemke leder samtalet. Trendspaning, framtidsforskning och livsmedel, visionärt om framtidens konsumtionsmönster och affärsmöjligheter för lokalproducerade livsmedel.

Sammanfattning & avslutning av dagen. Nu går vi vidare!

Livsmedelsdagen 2020

Datum

feb 04 2020
Expired!

Tid

09:00 - 16:00

Kostnad

625 kr

Mer info

Anmälan

Plats

Grand Hotel, Alingsås
Grand Hotel, Alingsås
Kategori

Arrangör

Länsstyrelsen VG
Anmälan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *