Biodlingens grunder våren 2020

Grundkurs i biodling

Kostnad 600kr, litteraturkostnad tillkommer (ca 350kr).
Vid arbete i bigården kommer du behöva personlig skyddsutrustning, verktyg har föreningen egna pga smittorisken.

Du får lära dig grunderna i biodling, både teoretiskt och praktiskt. Kursen kräver inga förkunskaper och är öppen för alla intresserade.

Antalet träffar är planerade till minst 8 tillfällen, vid första träffen beslutas om kommande datum.

Föreningens mest erfarna medlemmar leder utbildningen och hjälper även till som mentorer när du startat upp din egen bigård. Du kan även efter utbildningens slut närhelst du har frågor och funderingar vända dig till föreningen i de frågor och funderingar du har. Föreningen kan även hjälpa till skaffa ditt första bisamhälle!

Som biodlare kommer du följa hur naturen har sin gång och hur livet i kupan är organiserat samt samspelet med växtlivet. Utvecklingen i kupan under säsongen rundas i slutet av sommaren av med att du får njuta av en sagolikt god honung! Ett resultat av tusentals bins samverkan och hårda arbete.

Allt vanligare blir att biodlingen även blir en hobby för hela familjen där alla kan välja ett eget specialområde som de vill fokusera på. Bjud in och anmäl även din respektive, ditt barn eller varför inte din granne och skapa en gemensam aktivitet.

Tillsammans utgör vi ett aktivt föreningsliv som blir både en social och gemytlig gemenskap såväl som något som aktivt främjar naturen och miljön.

Välkommen in i bikupan!

Biodlingens grunder våren 2020